[pic=76_1237136692.jpg][pic=76_1237136757.jpg][pic=76_1237137429.jpg][pic=76_1237137354.jpg][pic=76_1237137250.jpg][pic=76_1237137157.jpg][pic=76_1237137828.jpg][pic=76_1237137084.jpg][pic=76_1237136820.jpg][pic=76_1237135402.jpg][pic=76_1237135121.jpg][pic=76_1237137487.jpg]De Pollet-boys geraken maar niet weg uit de gevarenzone. Al na 3' zaten de bezoekers met een vlotte 0-2 op rozen. VC probeerde kansen te creëren, maar de afwerking bleef ver zoek.De rust bracht enkel voor de bezoekers soelaas. Telkens FC De Kempen een aanval lanceerde, was die aartsgevaarlijk. Dat resulteerde in een afstraffing in de 80', 0-3.Wedstrijd gespeeld. Zware teleurstelling bij VC. Dringend punten sprokkelen de komende weken is de boodschap daar.FC De Kempen pakt de 3e plaats. VC Herentals blijft 12e met 26 punten.[i]Extra met Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i]Ongelooflijk maar waar, nog voor de match goed en wel begonnen was toch al 0-2 achterstaan, het overkwam VC Herentals dit weekend tegen De Kempen. Een op het eerste zicht ongevaarlijke vrije trap vloog na 2 minuten over Van Den Schoor tegen de touwen. De verbijstering bij alles wat rood en wit was werd één minuut later zowaar nog groter toen opnieuw een vrije trap in de voeten van Verborgt belandde en de 0-2 na welgeteld 3 minuten op het scorebord stond. Door deze snelle tegengoals werd de adem bij de Herentalse spelers volledig afgesneden en konden de bezoekers uiteraard in een luxepositie de partij verder zetten. Na een halfuur kwam de wedstrijd pas echt goed op gang met een kopbal van Aquino die net naast ging. Herentals reageerde scherp via Moons die een voorzet ineens op de slof nam maar doelman Janssens gaf geen krimp, ook niet in de herneming toen opnieuw Moons de doelman op zijn weg vond. VCH moest uiteraard dringend op zoek naar de aansluitingstreffer maar een voorzet/schot van Van Aerschot verdween naast evenals een poging van Laeremans. Net voor het rustsignaal vuurde Hermans nog een pegel op doel maar Van Den Schoor ranselde de vrije trap uit doel.[b]Na rust aartsgevaarlijke counters van De Kempen[/b]In de tweede helft werd Wijnants al snel in het veld gebracht voor Laeremans die een kleine kwetsure opliep. Een poging van Van Aerschot werd simpel opgeraapt door doelman Janssens. De Herentalse topschutter toonde zich alweer erg bedrijvig maar had ditmaal pech in de afwerking, zijn plaatsbal werd nog net onder de lat in hoekschop getipt. De Kempen loerde op de counter en kon nog even dreigen via de ingevallen Leysen. Bij de thuisploeg werd alles op alles gezet en werd met de heroptredende Bruynseels ten nadele van Spiessens voor meer aanvallend vermogen gekozen. Na zeventig minuten werd Van Aerschot mooi bediend door Moons maar Kirsten wachtte net iets te lang waardoor de verdedigers tijdig konden bijsluiten. Ook youngster Van Kerckhoven kreeg nog een kans maar zijn schot vloog over doel. Alhoewel in de tweede helft het spel zich grotendeels op de bezoekende helft afspeelde was het toch nog De Kempen die de kloof verder kon uitdiepen. Na een vlijmscherpe counter was het Aquino die voorbereidend werk van Huysmans kon afmaken , hij draaide zich goed vrij en plaatste de bal buiten het bereik van Van Den Schoor. Ondanks enkele vervangingen wijzigde niets meer aan het scoreverloop zodat Herentals andermaal de punten aan de tegenpartij moest laten.Nadat VC de afgelopen weken door concentratieverlies vooral punten te grabbel gooide in de slotfase van de wedstrijd, werd net nu alles om zeep geholpen in de aanvangsminuten. Wie tegen een goed draaiend elftal als De Kempen na 3 minuten twee doelpunten moet toestaan weet hoe moeilijk het is om er opnieuw een wedstrijd van te maken. Ondanks veel goede wil slaagde Herentals er niet in om het verlossende doelpunt te scoren die de spanning opnieuw in de wedstrijd kon brengen. Het begint er onderaan het klassement stilaan belabberd uit te zien voor rood-wit, punten pakken is een noodzaak geworden. [b]Met de komst van Zwarte Leeuw zondag is het voor VC alweer een zeer moeilijke opdracht. Zondag 22 maart om 15u VC Herentals – Zwarte Leeuw, supporters op post.[/b]